Temanatur-Sportfiske och kajak

Välkommen att ta del av vårt utbud och låt dig inspireras och utvecklas genom oss! Sportfiske och kajak är vårt huvudsakliga verksamhetsområde.

Temanatur vänder sig till företag, föreningar eller privata grupper. Vi erbjuder sportfiske- och kajakarrangemang, uthyrning av kajaker och fiskeutrustning samt studiecirklar inom friluftsliv. Med utgångspunkt från det lilla fiskeläget Juniskär cirka 1 mil söder om Sundsvall har vi närhet till många intressanta fiskevatten och förstklassiga kajakvatten.

Kajak- och flytringsfiske
Vår specialitet är kajak- och flytringsfiske. Kajak- och flytringsfiske är enligt många som provat, ultimata sportfiskemetoder när man fiskar i mindre eller medelstora vattendrag. Speciellt i vatten som är svåra att nå från land eller där det är svårt att framföra båt.

För flytringsfisket gäller vadarbyxor, simfenor och flytväst. Sedan sitter man torr och varm i vattnet och fiskar. Du får en ”nära fisken upplevelse” då öringen ibland vakar eller gäddan slår, bara någon meter ifrån där man flyter fram. Känslan går då inte att beskriva… den ska upplevas. Det är ett spännande men samtidigt avslappnande fiskesätt.
För kajakfiske behövs bara vanliga friluftskläder.

Färdiga arrangemang
Vi har flera färdiga sportfiskearrangemang att välja bland. Med flug- eller haspelutrustning och flytring ger vi oss i kast med tjärnarnas guld, öringen eller med vassens väktare gäddan. Vi fiskar i lite mindre grupp, max 6-8 personer för att få ett så kvalitativt bra fiske som möjligt. Per Jarnkvist som driver Temanatur är utbildad fritids-, fjäll och vildmarksledare.